´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 322

Stiati ca... structura interna a ...

Stiati ca ...  structura interna a planetei Neptun este asemanatoare cu cea a lui Uranus, miezul planetei este format din roca si gheata si are aproximativ masa Pamantului? Viteza sa de rotatie cumulata cu gradul de aplatizare indica faptul ca masa sa este mai putin concentrata spre centru decat pe Uranus. Rotindu-se in jurul Soarelui atat de departe, Neptun primeste foarte putina caldura. Sursa caldurii sale este necunoscuta dar discrepanta este imensa: Neptun este cea mai indepartata planeta de Soare, dar energia sa interioara este suficienta pentru a produce cele mai puternice vanturi planetare din Sistemul Solar, vanturi care ajung la 2100 km/h.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1285 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... diferenta dintre Neptun ...

Stiati ca ...  diferenta dintre Neptun si Uranus este activitatea meteorologica? Clima sa este caracterizata ca fiind extrem de dinamica, cu vanturi care ating viteza supersonica. Neptun nu este un gigant gazos, asemanator cu Jupiter si Saturn, ci mai degraba un gigant de gheata, insemnand ca are un miez mare si solid.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1286 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Marte este o ...

Stiati ca ...  Marte este o planeta telurica, de doua ori mai mica decat Terra? Ca si in cazul celorlalte planete telurice, suprafata a fost schimbata de vulcanism, impacturi cu meteoriti, miscarea crustei si de fenomene atmosferice, cum ar fi furtuni de praf.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1287 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... pe Marte calotele ...

Stiati ca ...  pe Marte calotele polare, compuse din dioxid de carbon inghetat, se maresc in timpul iernii si se retrag in timpul verii? Numai ca micsorarea calotei se produce nu prin topirea ghetii, ci prin sublimarea ei. Dioxidul de carbon este un gaz ce trece din stare solida in stare gazoasa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1288 din categoria stiati ca... astronomie

« 319 320 321

322

323 324 325 »
«

»