Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 327

Stiati ca... atmosfera planetei este ...

Stiati ca ...  atmosfera planetei este compusa din hidrogen, heliu si metan? Metanul din atmosfera contribuie la aparentul albastru al planetei. La mare altitudine, atmosfera planetei Neptun este compusa din: 80% hidrogen si 19% heliu. In stratosfera,fotoliza ultravioleta a metanului produce acetilena si etan, observate in spectrul planetei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1305 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... pe Marte se ...

Stiati ca ...  pe Marte se afla cel mai inalt munte din sistemul solar, un fost vulcan, numit Olympus Mons? Acest munte are 25 km inaltime si o baza de 600 km in diametru. In aceeasi regiune cu el se afla alti trei vulcani, numiti Arsia Mons (17 km inaltime), Pavonis Mons (14 km inaltime) si Ascraeus Mons (18 km inaltime).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1306 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Neptun este cea ...

Stiati ca ...  Neptun este cea de-a opta planeta de la Soare, totodata cea mai indepartata de acesta din Sistemul Solar? Are de 17 ori masa Pamantului, fapt ce o claseaza pe locul trei. Totodata, detine locul patru din punct de vedere al diametrului. Planeta este numita dupa zeul roman al marii, care are ca si corespondent in mitologia greaca pe Poseidon. Semnul sau astronomic ? este, o versiune a tridentului lui Poseidon. Planeta Neptun are masa mai mare decat a Pamantului,dar mai mica decat a planetei Jupiter, aceasta fiind de 1.0243 1026 kg.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1307 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... aerul dizolvat de ...

Stiati ca ...  aerul dizolvat de apa nu are aceeasi compozitie ca aerul atmosferic, pentru ca oxigenul este mai solubil in apa decat azotul?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1308 din categoria stiati ca... astronomie

« 324 325 326

327

328 329 330 »
«

»