´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 329

Stiati ca... luna februarie 1865 ...

Stiati ca ...  luna februarie 1865 este singura luna inregistrata in istorie fara luna plina?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1313 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... astronomii cred ca ...

Stiati ca ...  astronomii cred ca a existat o perioada, acum 3,5 miliarde de ani, cand unele regiuni de pe Marte au fost inundate? Nu se stie inca de unde a aparut apa care a inundat acele regiuni, cat a durat potopul si unde a disparut apa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1314 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... galaxia noastra a ...

Stiati ca ...  galaxia noastra "a inghitit" mai multe galaxii? "Calea Lactee (galaxia noastra) este destul de mare si credem ca s-a format prin inghitirea unor galaxii mai mici", a declarat fizicianul Rosemary Wyse, de la Universitatea "John Hopkins". Exista probe clare ca galaxia noastra a inghitit cu miliarde de ani in urma o galaxie mai mica, iar resturile acesteia exista si in prezent. Astronomii care au declarat acestea au ajuns la concluzia lor dupa ce au studiat aproximativ 1.500 de stele de tipul Soarelui si au remarcat miscari si compozitii stranii ale unora dintre ele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1315 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Pluto are trei ...

Stiati ca ...  Pluto are trei sateliti naturali: Charon, Nix si Hydra? Charon, descoperita in 1978 poate fi clasificat ori ca cel mai mare satelit a lui Pluto, ori ca membru al unui sistem binar alaturi de Pluto.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1316 din categoria stiati ca... astronomie

« 326 327 328

329

330 331 332 »
«

»