´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 331

Stiati ca... diametrul lui Charon ...

Stiati ca ...  diametrul lui Charon este de 1,207 km? Spre deosebire de Pluto, care este acoperit de nitrogen si metan, suprafata lui Charon pare sa fie dominata de gheata mai putin volatila, si pare sa nu aiba atmosfera.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1321 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... in atmosfera martiana ...

Stiati ca ...  in atmosfera martiana se afla mult praf, astfel ca un astronaut ce ar sta pe Marte ar vedea cerul portocaliu?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1322 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... planeta Marte face ...

Stiati ca ...  planeta Marte face o rotatie in jurul Soarelui (un an) in 684 zile, de doua ori mai mult decat Pamantul, in schimb ziua pe Marte dureaza aproape cat cea pe Pamant: 24h 39m 35s?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1323 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Jupiter este cel ...

Stiati ca ...  Jupiter este cel mai voluminos corp din sistemul nostru solar (in afara de Soare)? Este un fel de stea cu o compozitie asemanatoare Soarelui radiind mai multa energie decat primeste. Daca ar fi avut masa de 10 ori mai mare ar fi putut atinge temperatura necesara pentru declansara reactiilor de fuziune din Soare. El are un acoperamant de nori puternic reflectant de aceea se vede destul de stralucitor de pe Pamant. Jupiter are 12 sateliti dintre care Io, Europa, Ganymede, Callisto sunt cei mai importanti. Jupiter are si un inel foarte ingust si subtire, descoperit de misiunea Voyager 1 (SUA) din 1979.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1324 din categoria stiati ca... astronomie

« 328 329 330

331

332 333 334 »
«

»