´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 339

Stiati ca... de pe Pamant ...

Stiati ca ...  de pe Pamant se vede numai o parte a Lunii? Asta pentru ca Luna se invarteste in jurul axei proprii in acelasi timp in care se invarteste in jurul Pamantului. Partea care nu se vede a fost lovita de un meteorit cu mult timp in urma si a deplasat centrul Lunii, o emisfera devenind mai grea decat cealalta. Pentru ca Pamantul are o forta gravitationala de 6 ori mai mare decat a Lunii, intotdeauna spre Pamant va fi atrasa numai partea mai grea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1353 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... majoritatea planetelor din ...

Stiati ca ...  majoritatea planetelor din sistemul nostru solar au axa de rotatie aproape perpendiculara pe planul orbitelor? Uranus insa are axa de rotatie aproape paralel cu acesta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1354 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... pana nu de ...

Stiati ca ...  pana nu de mult se credea ca Titan este cel mai mare dintre satelitii sistemului solar, dar cercetatorii au aratat ca atmosfera lui este mai densa decat s-a crezut, Titan fiind de fapt putin mai mic decat Ganymede?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1355 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Marte are doi ...

Stiati ca ...  Marte are doi sateliti: Phobos si Deimos? Amandoi sunt sateliti foarte mici, probabil doi asteroizi captati de gravitatia planetei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1356 din categoria stiati ca... astronomie

« 336 337 338

339

340 341 342 »
«

»