´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 35

Stiati ca... daca ai calatori ...

Stiati ca ...  daca ai calatori cu viteza luminii de la un capat la altul al galaxiei Calea Lactee, ti-ar trebui 100.000 ani ca sa termini calatoria?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 137 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... galaxiile calatoresc in ...

Stiati ca ...  galaxiile calatoresc in spatiu si cateodata se ciocnesc, galaxiile mai mici disparand si fiind "mancate" de cele mai mari? Galaxia din Andromeda se indreapta spre galaxia noastra, Calea Lactee.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 138 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... gaurile negre sunt ...

Stiati ca ...  gaurile negre sunt invizibile? In ele nu exista timp sau spatiu si se crede ca ar fi poarta spre alte universuri, daca intri intr-o gaura neagra, vei simti ca esti turtit din parti si tras de cap si de picioare. Dar nimic nu supravietuieste acolo, ci este sfaramat in mici particule atomice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 139 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... au fost descoperiti ...

Stiati ca ...  au fost descoperiti pe Pamant mai mult de 2.000 de meteoriti? Unul dintre cele mai cunoscute cratere formate de un meteorit cazut pe Pamant este cel din Arizona, SUA. Are 1.280 m diametru si 180 m adancime. El s-a format cu cateva sute de mii de ani in urma, cand un meteorit de 250.000 de tone si cu un diametru de 70 m a lovit Pamantul cu o viteza in jur de 60.000 km/h.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 140 din categoria stiati ca... astronomie

« 32 33 34

35

36 37 38 »
«

»