´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 35

Stiati ca... planetele se invartesc ...

Stiati ca ...  planetele se invartesc in jurul Soarelui si in jurul axei proprii in sensul acelor ceasornicului? Venus este planeta care se invarteste in jurul axei proprii contrar acelor ceasornicului. Pe Venus Soarele rasare la vest si apune la est. Venus este considerata sora geamana a Pamantului pentru ca amandoua au cam aceeasi marime, densitate si volum, este cel mai apropiat vecin al Pamantului. Dar Venus este cel mai fierbinte loc din sistemul solar dupa Soare si cel mai stralucitor obiect de pe cer dupa Soare si Luna.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 137 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... binecunoscuta cometa Haley ...

Stiati ca ...  binecunoscuta cometa Haley se intoarce la fiecare 76 de ani?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 138 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... unele stele sunt ...

Stiati ca ...  unele stele sunt de 600.000 de ori mai stralucitoare decat Soarele nostru? Soarele nostru se indreapta cu 20 km pe secunda spre un punct in directia constelatiei Hercules. Gazele dintr-o pata solara sunt cu 1.650 °C mai reci decat zonele inconjuratoare de pe Soare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 139 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... cea mai apropiata ...

Stiati ca ...  cea mai apropiata stea de Pamant este Proxima Centauri aflata la 4,23 de ani-lumina, adica 25 de milioane de milioane de km distanta de Soare. Asta inseamna, ca daca am avea o nava spatiala care ar calatori cu 50.000 de km pe ora, ne-ar trebui 88.000 de ani ca sa ajungem la ea?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 140 din categoria stiati ca... astronomie

« 32 33 34

35

36 37 38 »
«

»