´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 38

Stiati ca... la fiecare 248 ...

Stiati ca ...  la fiecare 248 de ani Pluto se apropie de Soare mai mult decat Neptun, facand ca Neptun sa fie cea mai indepartata planeta de Soare? Pluto se misca in interiorul orbitei lui Neptun pentru 20 de ani. In aceasta perioada de 20 de ani, Neptun devine cea mai indepartata planeta de la Soare. Ultima data Pluto a intrat in orbita lui Neptun la 23 ianuarie 1979 si a stat acolo pana la 15 martie 1999. Toate aceste pentru ca orbita lui Pluto are forma de cerc foarte turtit, ca orbita unei comete.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 149 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Uranus apare ca ...

Stiati ca ...  Uranus apare ca si cum ar fi fost indoita de o mana uriasa invartindu-se oblic pe axa sa, asa cum se invarteste un butoi rasturnat? Se crede ca asta se datoreaza impactului cu un metorit cu mult timp in urma; din aceasta cauza, numai unul dintre cei 2 poli ai planetei este luminat si incalzit de Soare, celalalt ramanad tot timpul in intuneric. Polul care ramane in intuneric are insa temperatura mai mare decat polul luminat de Soare, ceea ce a facut oamenii de stiinta sa creada ca Uranus produce mai multa caldura decat primeste de la Soare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 150 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Jupiter este cea ...

Stiati ca ...  Jupiter este cea mai mare planeta din sistemul nostru? In ea ar incapea toate celelalte 8 planete. Suprafata lui poate fi acoperita de 11 suprafete ale Pamantului sau ti-ar trebui 1.000 de planete Pamant daca vrei sa-i umpli volumul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 151 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Marte are o ...

Stiati ca ...  Marte are o suprafata care seamana cu un desert pietros. Vulcani enormi si cratere vechi, ca si dune de nisip sunt formele de relief de pe Marte?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 152 din categoria stiati ca... astronomie

« 35 36 37

38

39 40 41 »
«

»