´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 4

Stiati ca... Galileo a fost ...

Stiati ca ...  Galileo a fost o sonda spatiala fara echipaj uman, trimisa de NASA cu scopul de a studia planeta Jupiter si satelitii sai? Numita dupa astronomul Galileo Galilei, sonda a fost lansata la 18 octombrie 1989 de catre naveta spatiala Atlantis in cadrul misiunii STS-34. Galileo a ajuns langa planeta Jupiter, la 7 decembrie 1995, cu ajutorul asistentei gravitationale oferita de gravitatia planetelor Venus si Pamant, devenind prima nava spatiala terestra pe orbita in jurul lui Jupiter.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 13 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Voyager 1 are ...

Stiati ca ...  Voyager 1 are la bord un disc de aur, pe care sunt imprimate imagini si sunete de pe Pamant, pentru eventualele civilizatii extraterestre care o vor intalni?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 14 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... in urma unor ...

Stiati ca ...  in urma unor calcule se crede ca in anul 2025 Voyager 1 va inceta sa mai transmita date, datorita epuizarii sursei de energie de la bordul ei care este un generator electric cu izotopi radioactivi de plutoniu 238?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 15 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... in noiembrie 1980 ...

Stiati ca ...  in noiembrie 1980 Voyager 1 a ajuns la Saturn, apropierea maxima fiind la 124.000 km de suprafata planetei, la data de 12 noiembrie? Voyager 1 a beneficiat de asistenta gravitationala din partea satelitului Titan, noua traiectorie iesind in afara planului eclipticii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 16 din categoria stiati ca... astronomie

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»