´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 41

Stiati ca... meteorii sunt particule ...

Stiati ca ...  meteorii sunt particule de praf cosmic, cu un diametru de sub un milimetru, ce ard in atmosfera Pamantului la frecarea cu aerul? Toate aceste particule de praf vin de la cometa Swift-Tuttle, care, atunci cand trece pe langa Soare, lasa in urma o dara de praf cosmic.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 161 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... o exoplaneta roz ...

Stiati ca ...  o exoplaneta roz, denumita GJ 504b, a fost descoperita de cercetatorii de la NASA, cu ajutorul telescopului in infrarosu Subaru din Hawaii, la o distanta de 57 ani-lumina de Terra? GJ 504b este totodata, potrivit NASA, cea mai mica exoplaneta (din punctul de vedere al masei) care a putut fi observata si fotografiata pana in prezent cu ajutorul tehnicilor de imagistica. Totusi, GJ 504b are o masa de patru mai mare decat masa planetei Jupiter si are o marime comparabila cu aceasta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 162 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... primul satelit meteo ...

Stiati ca ...  primul satelit meteo a ajuns in spatiu pe 1 aprilie 1960 si de atunci a inceput era spatiala?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 163 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... primul satelit din ...

Stiati ca ...  primul satelit din istoria spatiala a omenirii a fost lansat pe 4 octombrie 1957 de URSS si se numea Sputnik 1? A functionat 22 de zile pe o orbita elongata, apropiindu-se la numai 215 kilometri de planeta si indepartandu-se la 939 de kilometri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 164 din categoria stiati ca... astronomie

« 38 39 40

41

42 43 44 »
«

»