´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 46

Stiati ca... Marea Linistii este ...

Stiati ca ...  Marea Linistii este una dintre "campiile" obscure aie Lunii? Se afla in patrarul din nord-est al Lunii, intre Marea Seninatatii si Marea Fecunditatii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 181 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Crucea Sudului se ...

Stiati ca ...  Crucea Sudului se afla in emisfera de sud si reprezinta o constelatie formata din patru stele asezate in forma de cruce? Nu are acelasi rol de "orientare" ca si Polaris in emisfera nordica, deoarece stelele din aceasta constelatie sunt relativ indepartate de Polul Ceresc Austral si nu servesc, din acest motiv, drept ghid. Apare pe steagurile Australiei, Noii Zeelande, Braziliei si statului Samoa de Vest.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 182 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... o cometa este ...

Stiati ca ...  o cometa este un corp ceresc alcatuit dintr-un nucleu luminos inconjurat de gaze si de pulberi? Cand se apropie de Soare, gazele se evapora si se produce o luminozitate sub forma de coama, pe care "vantul solar" o transforma intr-o coada mare si stralucitoare. in trecut, caderea unei comete era motiv de teama si speculatii. Una dintre cele mai faimoase comete este Halley, care se intoarce la fiecare 76 de ani. O asteptam, din nou, in anul 2061.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 183 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... daca ai zbura ...

Stiati ca ...  daca ai zbura cu un avion normal pana la cea mai apropiata stea de Pamant, Proxima Centauri, zborul ar dura 5,8 milioane de ani? Daca ai vrea sa zbori pana la Soare, zborul ar dura "doar" 20 de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 184 din categoria stiati ca... astronomie

« 43 44 45

46

47 48 49 »
«

»