´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 5

Stiati ca... in februarie 2015 ...

Stiati ca ...  in februarie 2015 sonda spatiala Dawn a inceput sa transmita primele imagini cu Ceres, pe masura ce se apropia de planeta pitica? Dupa ce a parcurs o distanta de 4,9 miliarde de kilometrii timp de 7,5 ani, sonda spatiala Dawn s-a inscris pe orbita planetei pitice Ceres in data de 6 martie 2015, la ora 12:39 GMT (14:39 ora Romaniei). Pe langa faptul ca este prima sonda care viziteaza o planeta pitica, Dawn este si singura misiune care a reusit sa orbiteze doua corpuri extraterestre. Sonda spatiala se mai remarca si prin folosirea unui motor ionic, un tip de propulsie bazata pe accelerarea ionilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 17 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... sonda spatiala Dawn ...

Stiati ca ...  sonda spatiala Dawn a fost lansata la data de 27 septembrie 2007 intr-o misiune de cercetare a asteroidului gigant Vesta si planetei pitice Ceres? In iulie 2011, Dawn a ajuns la asteroidul Vesta si a transmis cele mai detaliate imagini si date pe care le avem pana acum despre acest corp ceresc. Dupa un an petrecut alaturi de Vesta, Dawn a parasit asteroidul si s-a indreptat spre Ceres.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 18 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... sonda spatiala Down ...

Stiati ca ...  sonda spatiala Down dupa ce a efectuat o calatorie de 4,9 miliarde de kilometri s-a inscris pe orbita planetei pitice Ceres? Dawn si ziua de 6 martie 2015 vor ramane in istorie, fiind prima data cand o sonda spatiala orbiteaza in jurul unei planete pitice. Misiunea principala de cercetare ar trebui sa se incheie in iulie 2015, iar oamenii de stiinta spera sa obtina noi date despre inceputurile Sistemului Solar.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 19 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Galileo a fost ...

Stiati ca ...  Galileo a fost o sonda spatiala fara echipaj uman, trimisa de NASA cu scopul de a studia planeta Jupiter si satelitii sai? Numita dupa astronomul Galileo Galilei, sonda a fost lansata la 18 octombrie 1989 de catre naveta spatiala Atlantis in cadrul misiunii STS-34. Galileo a ajuns langa planeta Jupiter, la 7 decembrie 1995, cu ajutorul asistentei gravitationale oferita de gravitatia planetelor Venus si Pamant, devenind prima nava spatiala terestra pe orbita in jurul lui Jupiter.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 20 din categoria stiati ca... astronomie

« 2 3 4

5

6 7 8 »
«

»