´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 52

Stiati ca... Pamantul este a ...

Stiati ca ...  Pamantul este a cincea planeta ca marime din sistemul nostru solar? In comparatie cu Soarele, marimea sa este neglijabila. Daca Soarele ar fi un balon umflat, atunci Pamantul ar fi cat un bob de mazare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 205 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... numita dupa astronomul ...

Stiati ca ...  numita dupa astronomul Galileo Galilei, sonda Galileo a fost lansata la 18 octombrie 1989 de catre naveta spatiala Atlantis in cadrul misiunii STS-34. Galileo a ajuns langa planeta Jupiter, la 7 decembrie 1995, cu ajutorul asistentei gravitationale oferita de gravitatia planetelor Venus si Pamant, devenind prima nava spatiala terestra pe orbita in jurul lui Jupiter? Sonda Galileo a trimis foarte multe imagini de-a lungul celor 14 ani de viata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 206 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Galileo Galilei a ...

Stiati ca ...  Galileo Galilei a sustinut ideea sistemului heliocentric, declarata erezie de catre biserica catolica in 1616? Mai tarziu, fiind amenintat cu tortura, Galileo a trebuit sa nege faptul ca Pamantul se roteste in jurul Soarelui. Se spune ca el a murmurat totusi "e pur si muove". Acesta a descris observatiile sale astronomice in cartea Mesagerul instelat (Sidereus Nuncius), publicata in 1610.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 207 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... prin telescopul constuit ...

Stiati ca ...  prin telescopul constuit de Galileo Galilei a observat fazele planetei Venus si a descoperit cei mai mari patru sateliti ai lui Jupiter? Acestea au fost primele dovezi ale teoriei heliocentrice conform careia Pamantul se invarte in jurul Soarelui.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 208 din categoria stiati ca... astronomie

« 49 50 51

52

53 54 55 »
«

»