´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 56

Stiati ca... Galileo Galilei a ...

Stiati ca ...  Galileo Galilei a inventat ceasul cu pendul dupa ce a vazut o lampa leganandu-se in catredrala din Pisa in 1583, si a lucrat si in stiinta aplicata si in tehnologie, imbunatatind tehnica de constructie a busolelor? Lucrarile teoretice si experimentale lui Galileo in ce priveste miscarea corpurilor, impreuna cu lucrarile in mare parte independente ale lui Kepler si Rene Descartes, au fost precursoarele mecanicii clasice dezoltata de Sir Isaac Newton.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 221 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Galileo Galilei a ...

Stiati ca ...  Galileo Galilei a fost numit "parintele astronomiei observationale moderne", "parintele fizicii moderne", "parintele stiintei", si "parintele stiintei moderne"?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 222 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Galileo Galilei 1564-1642 ...

Stiati ca ...  Galileo Galilei 1564-1642 a fost un mare fizician, matematician si astronom italian?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 223 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... in Grecia Antica ...

Stiati ca ...  in Grecia Antica, ca si in alte civilizatii antice, astronomia continea in mare parte astrometrie, calculand pozitiile stelelor si ale planetelor pe cer? Mai tarziu, Kepler si Newton au publicat lucrari despre mecanica cereasca, descriind matematic miscarea corpurilor din sistemul solar si interactiunea lor sub actiunea gravitatiei. Astronomii moderni se folosesc de aceste principii, iar cu ajutorul telescoapelor, spectrografelor, calculatoarelor, observatoarelor astronomice, le este mai usor de inteles natura fizica a acestor obiecte ceresti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 224 din categoria stiati ca... astronomie

« 53 54 55

56

57 58 59 »
«

»