´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 63

Stiati ca... luna plina se ...

Stiati ca ...  luna plina se afla la S, catre miezul noptii? Cand Luna are forma unui semicerc cu arcul indreptat spre dreapta, ea se afla inspre S, catre orele 18:00 seara, iar cand se afla indreptat spre stanga, ea se afla inspre S, catre ora 6:00 dimineata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 249 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... unul dintre lanturile ...

Stiati ca ...  unul dintre lanturile muntoase de pe Luna a primit numele de Montes Carpatus (Muntii Carpati) si formeaza marginea de sud a unui gigantic bazin lunar, Mare Imbrium?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 250 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... s-a identificat in ...

Stiati ca ...  s-a identificat in sistemul nostru solar trei alte tipuri de atomi, incluzand hidrogen, oxigen si neon (materia bruta din care se formeaza noile stele si planete), particule provenite din afara sistemului solar, din spatiul interstelar? Acesti atomi sunt produsi secundari proveniti de la fostele stele si transportati de vanturile interstelare. Cercetatorii au descoperit 74 de atomi de oxigen la fiecare 20 atomi de neon, in vanturile interstelare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 251 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... in fiecare an ...

Stiati ca ...  in fiecare an, aproximativ 150 de tone de meteoriti si fragmente ajung pe Pamant, acestia avand o medie de 410 kg pe zi?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 252 din categoria stiati ca... astronomie

« 60 61 62

63

64 65 66 »
«

»