´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 75

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare astronom al antichitatii a fost Hiparh, care a fost fondatorul astronomiei stiintifice, iar in urma observatiilor facute in timpul sederii in Insula Rodos, a determinat durata anotimpurilor, faptul ca miscarea Soarelui in jurul Pamantului nu este uniforma si a descoperit neregularitati in miscarea Lunii? In plus, a intocmit o harta cu aproximativ 1022 de stele, clasificate in functie de stralucire si a calculat cu precizie distanta de la Pamant la Luna.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 297 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... pe planeta Venus ...

Stiati ca ...  pe planeta Venus intalnim un fenomen interesant Densitatea atmosferei de pe Venus este doar de 14 ori mai mica numit "Electric Dragon Venus", adica s-a observat ca in atmosfera planetei Venus, fulgera de doua ori mai des decat pe Pamant?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 298 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Luna nu are ...

Stiati ca ...  Luna nu are forma rotunda, ci forma unui ou, iar zona de mijloc este ceva mai bombata? In acelasi timp, orbita pe care se deplaseaza Luna in jurul Pamantului formeaza un oval si nu un cerc, drept urmare, distanta de la centrul Terrei pana la cel al Lunii variaza.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 299 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Alexei Leonov cosmonaut ...

Stiati ca ...  Alexei Leonov, cosmonaut, a plutit in spatiu timp de 20 de minute inainte de a intra din nou in mica nava spatiala Voskod 2?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 300 din categoria stiati ca... astronomie

« 72 73 74

75

76 77 78 »
«

»