´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 76

Stiati ca... ideea de a ...

Stiati ca ...  ideea de a atribui nume de zei planetelor le-au avut prima data babilonienii, apoi grecii, care au asociat planetele cu zeii prin compararea caracteristicilor zeitatilor din Olimp cu ce reuseau sa vada pe bolta cereasca? Planeta care se misca cel mai repede, Mercur, i-a fost dat numele Hermes (mesagerul Zeilor), planeta cea mai luminoasa Venus este numita Afrodita, Zeita Frumusetii, Marte - Planeta Rosie, sangeroasa, iar Saturn a fost asociat cu Zeul Timpului (Cronos).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 301 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... exista cutremure si ...

Stiati ca ...  exista cutremure si pe Luna, Soare sau alte planete si stele? Se presupune de catre specialisti ca activitatea seismica pe planeta Marte a fost foarte intensa de-a lungul istoriei, insa, in prezent, cutremurele inregistrate aici sunt de mica magnitudine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 302 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... atunci cand ne ...

Stiati ca ...  atunci cand ne uitam noaptea la stelele de pe bolta cereasca, impresia ca acestea tremura este doar un efect optic? Acest fenomen este cauzat de refractia neregulata pe care lumina stelelor o primeste la trecerea in atmosfera Pamantului inainte de a ajunge la ochii nostri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 303 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... daca fiecare stea ...

Stiati ca ...  daca fiecare stea din Calea Lactee ar fi un graunte de sare, cantitatea totala ar umple o piscina olimpica?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 304 din categoria stiati ca... astronomie

« 73 74 75

76

77 78 79 »
«

»