´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 94

Stiati ca... Makemake este singurul ...

Stiati ca ...  Makemake este singurul obiect mare al centurii Kuiper ce nu are sateliti, din care cauza estimarea masei acestuia este mai dificila?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 373 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... presiunea atmosferica de ...

Stiati ca ...  presiunea atmosferica de pe Pluton reprezinta doar a sapte suta mia parte din cea terestra, iar atmosfera se intinde pana la 60 km de la suprafata, o parte din gaze risipindu-se in spatiu datorita gravitatiei scazute a planetoidului? Temperatura poate scadea pana la -240 grade Celsius in perioada de departate maxima de Soare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 374 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Pluton are chiar ...

Stiati ca ...  Pluton are chiar o atmosfera sezoniera? Cand este departe de Soare, totul la suprafata ingheata, insa cand se apropie, elementele usoare sublimeaza si alcatuiesc o atmosfera subtire formata in principal din azot, la care se adauga metanul si monoxidul de carbon.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 375 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... datorita densitatii scazute ...

Stiati ca ...  datorita densitatii scazute, compozitia planetoidului este de 50-70% roca si 30-50% gheata? Este de asteptat ca Pluton sa aiba structura interna diferentiata, cu un nucleu de roca invelit intr-o manta de gheata. Este posibil ca in prezent sa existe inca un ocean interior.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 376 din categoria stiati ca... astronomie

« 91 92 93

94

95 96 97 »
«

»