´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 96

Stiati ca... cei mai multi ...

Stiati ca ...  cei mai multi planetoizi au si sateliti? De fapt, cazurile de obiecte binare in zona centurii sunt des intalnite, prea des ca sa poata fi explicate de actualele modele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 381 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... masa centurii nu ...

Stiati ca ...  masa centurii nu este foarte mare, asa cum am crede datorita numarului imens de obiecte? In total, se estimeaza ca s-ar atinge cel mult un sfert din masa terestra. In schimb, modelele formarii sistemului solar ar impune o masa in zona de 30 mase terestre, altfel acretia pentru formarea corpurilor cu un diametru mai mare de 100 km nu ar fi posibila.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 382 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... centura Kuiper este ...

Stiati ca ...  centura Kuiper este populata de obiecte compuse din diverse tipuri de gheata, un amestec de hidrocarburi usoare, amoniac si apa? Cum temperatura acestor corpuri este in jur de -223 grade Celsius, inclusiv elementele usoare se regasesc in forma solida. Aceasta compozitie este specifica si cometelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 383 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... corpurile ce compun ...

Stiati ca ...  corpurile ce compun centura Kuiper se impart in doua mari categorii: cu dinamica slaba si cu dinamica puternica? Cele slabe dinamic apar mai rosiatice, iar orbitele sunt aproape circulare si cu o inclinatie mica fata de ecliptica.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 384 din categoria stiati ca... astronomie

« 93 94 95

96

97 98 99 »
«

»