´╗┐

Stiati ca ... bauturi

curiozitati despre bauturi - pagina 11

Stiati ca... hameiul este floarea ...

Stiati ca ...  hameiul este floarea de Humulus lupulus, un agent de stabilitate in bere? Acizii de hamei au un efect antibiotic slab contra bacteriei gram-positive care favorizeaza activitatea exclusiva a drojdiei de bere in fermentarea berii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 41 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... la sfarsitul secolului ...

Stiati ca ...  la sfarsitul secolului 17, alocatia saptamanala pentru elevii de toate varstele de la o scoala din Anglia consta in 2 sticle de bere pe zi? Berea era mult mai sigura si mai buna la gust decat apa potabila disponibila, care adesea provenea din rauri poluate. Berea era de asemenea comuna la locul de munca.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 42 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... tatal lui William ...

Stiati ca ...  tatal lui William Shakespeare a fost degustator de bere sau "conner"? Acesta testa berea turnand o parte pe o banca, asezandu-se apoi pe aceasta in timp ce termina restul berii. Daca era zahar in bere, sau daca nu era pura, pantalonii din piele pe care ii purta aveau sa se lipeasca de banca dupa jumatate de ora.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 43 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... regina Elisabeta in ...

Stiati ca ...  regina Elisabeta, in timp ce calatorea prin tara, trimitea intotdeauna curieri inainte pentru a degusta berea locala? Daca aceasta nu se ridica la standardele necesare o rezerva era trimisa imediat din Londra catre ea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 44 din categoria stiati ca... bauturi

« 8 9 10

11

12 13 14 »
«

»