Stiati ca ... bauturi

curiozitati despre bauturi - pagina 15

Stiati ca... berea numita Kui ...

Stiati ca ...  berea numita Kui a fost produsa de chinezi in urma cu aproximativ 5000 de ani?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 57 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... cea mai scumpa ...

Stiati ca ...  cea mai scumpa bere din lume este, Antarctic Nail Ale, fabricata in Scotia si este vanduta la pretul de 800 de dolari sticla? Ce are mai special aceasta bautura este ca a fost facuta din gheata topita din Antarctica. Compania Nail Brewing a fabricat doar 30 de astfel de beri, din gheata adusa din Antarctica in timpul ultimei campanii pentru salvarea balenelor din Oceanul Sudic a Societatii pentru Conservarea Mediului Sea Shepherd.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 58 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... mai mult de ...

Stiati ca ...  mai mult de 80% din berea Antarctic Nail Ale este apa, astfel ca ar putea fi cea mai veche ?i mai pura bere din lume? A declarat unul dintre berarii care s-au ocupat de imbutelierea bauturii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 59 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... berea Tutankhamen Brew ...

Stiati ca ...  berea Tutankhamen Brew este preparata conform unei retete descoperite de o echipa de arheologi ai Universitatii Cambridge in Templul Soarelui al reginei Nefertiti din Egipt? Beraria din vecinatatea acestui templu ar fi fost construita de regele Akhenaton, tatal cunoscutului rege Tutankhamon. Arheologii au cerut sfatul berarilor scotieni, experti in domeniu, iar bautura se fabrica in laboratoarele Cambridge si se comercializeaza in schimbul a 52 $ sticla. Productia este de asemenea limitata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 60 din categoria stiati ca... bauturi

« 12 13 14

15

16 17 18 »
«

»