´╗┐

Stiati ca ... bauturi

curiozitati despre bauturi - pagina 33

Stiati ca... intr-un bar bine ...

Stiati ca ...  intr-un bar bine utilat se poate prepara cca 17864392788 de diverse cocktailuri din multimea de bauturi tari?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 129 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... bauturile alcoolice tari ...

Stiati ca ...  bauturile alcoolice tari cum ar fi: coniacul, whisky, brandy - initial sunt stravezii, spre deosebire de bere si vin? Culoarea auriu-maron o capata in urma proceselor tehnologice de pastrare in butoaie speciale de stejar, in special.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 130 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... dupa 10 ani ...

Stiati ca ...  dupa 10 ani de cercetari in Japonia s-a constatat ca din 100.000 de persoane consumatoare de cafea, 214 s-au imbolnavit si au murit de cancer renal, in comparatie cu neconsumatorii de cafea, dintre care au murit 514 persoane? De aici s-a tras concluzia ca substantele antioxidante din cafea protejeaza celulele renale de radicalii de oxigen cancerigeni. La fel s-a observat si la cele cu tendinta de cancer de san. Un alt studiu publicat in 2005 arata ca la cei care consuma cel putin doua cani de ceai sau cafea zilnic se reduce incidenta bolilor cronice de ficat care sunt frecvente la alcoolici sau persoane supraponderale (obeze) prin efectul cofeinei. La fel se presupune un efect pozitiv in boala Parkinson sau Alzheimer.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 131 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... o ceasca de ...

Stiati ca ...  o ceasca de cafea fiarta are aproximativ 115 miligrame de cafeina, un expresso (filtru) aproape 80 miligrame, in timp ce o cafea instant 65 miligrame de cafeina? Cafeaua decofeinizata nu este in totalitate fara cafeina, continand de fapt 3 miligrame de cafeina.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 132 din categoria stiati ca... bauturi

« 30 31 32

33

34 35 36 »
«

»