´╗┐

Stiati ca ... bauturi

curiozitati despre bauturi - pagina 50

Stiati ca... continutul de vin ...

Stiati ca ...  continutul de vin ce depaseste 300-350 ml la femei si 400-450 ml la barbati dauneaza organismului?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 197 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... berea contine 3-6 ...

Stiati ca ...  berea contine 3-6% de alcool, in timp ce vinul contine 10-14% alcool? Bauturile spirtoase de genul wisky, coniac, rom contin 40-50% alcool. Un nivel de alcool in sange de 0,40% duce la stare de coma, in timp ce 0,60%-0,70% alcool provoaca decesul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 198 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... desi majoritatea considera ...

Stiati ca ...  desi majoritatea considera ca vodka provine din Rusia, prima atestare documentara a acestei bauturi alcoolice este inregistrata in Polonia anului 1405? Poate cea mai populara bautura alcoolica din lume, vodka isi merita intru totul locul de cinste in fruntea clasamentului. Produsa doar din amidon si alcool, vodka este o bautura alcoolica foarte versatila, fiind consumata atat simpla, cat si ca baza pentru cocktailuri precum Bloody Mary, Surubelnita, Sex on the Beach, White Russian, Vodka Marini, Vodka Tonic.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 199 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... in Vietnam se ...

Stiati ca ...  in Vietnam se produce un vin de orez cu serpi si scorpioni, care ar avea efecte afrodisiace? Inedita bautura traditionala este recunoscuta pentru beneficiile sale, de sute de ani, iar curiosii o pot comanda acum si pe Internet.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 200 din categoria stiati ca... bauturi

« 47 48 49

50

51 52 53 »
«

»