´╗┐

Stiati ca ... bauturi

curiozitati despre bauturi - pagina 60

Stiati ca... exista o bautura ...

Stiati ca ...  exista o bautura traditionala coreeana (se consuma si in China) ce foloseste ca ingrediente vin si pui abia nascuti de soarece? Se spune ca aceasta bautura minunata intareste si tonifiaza organismul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 237 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... de-a lungul timpului ...

Stiati ca ...  de-a lungul timpului, cercetarile au dovedit ca vinul rosu contine peste 250 de substante chimice periculoase pentru organism?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 238 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... urmarile nocive ale ...

Stiati ca ...  urmarile nocive ale consumului de vin sunt: intoxicatia etilica acuta sau cronica in caz de exces, agitatie, logoree, irascibilitate, agresivitate, depresie nervoasa, coma alcoolica, tulburari cardiovasculare, iritatii la nivelul mucoasei gastrice si intestinale, variatii ale temperaturii corpului?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 239 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... pe vremuri vinul ...

Stiati ca ...  pe vremuri, vinul era utilizat in scop terapeutic, in tratamentul starilor diseptice, in anemii si in combaterea insomniilor? La greci, Hippocrattes recomanda vinul ca medicament in caz de pneumonie, debilitate fizica, muscaturile serpilor veninosi, precum si in vindecarea plagilor deschise. Prin cantitatea sa apreciabila de zaharuri, vinul are deosebite calitati nutritive si energetice. Acesta furnizeaza organismului 700 cal/l. De asemenea, vinul contine multe vitamine: A, B1, B2, PP si saruri minerale: P, Fe, K, Na, Si, a, Mg, Mn.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 240 din categoria stiati ca... bauturi

« 57 58 59

60

61 62 63 »
«

»