´╗┐

Stiati ca ... bauturi

curiozitati despre bauturi - pagina 61

Stiati ca... aroma este o ...

Stiati ca ...  aroma este o insusire olfactiva a vinului tanar. ea este data de compusii volatili care provin din struguri sau prin fermentare? Uneori aroma se poate mentine si la vinuri mai vechi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 241 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... Chardonnay de origine ...

Stiati ca ...  Chardonnay de origine franceza, a patruns in sortimentul romanesc in perioada postfiloxerica si se cultiva cu cele mai bune rezultate pe solurile calcaroase din podgoria Murfatlar, dar merita sa fie extins in mai multe regiuni, mai ales in Muntenia si Oltenia? Se bucura de o foarte buna apreciere vinurile seci de Chardonnay, caracterizate prin finete si aroma discreta. In conditiile speciale ale podgoriei Murfatlar, din soiul Chardonnay se obtin vinuri demidulci si dulci cu insusiri complexe de aroma si buchet, ce evolueaza bine prin invechire la sticle.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 242 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... Pinot noir se ...

Stiati ca ...  Pinot noir se cultiva in aceleasi areale cu Cabernet Sauvignon? Produce vinuri cu tarie alcoolica in jurula 12°, de culoare rosie-caramizie, catifelate, rotunde si fructuoase.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 243 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... Feteasca regala creatie ...

Stiati ca ...  Feteasca regala creatie relativ recenta, soiul a fost obtinut in comuna Danes (jud. Mures) intre cele doua razboaie mondiale, probabil ca rezultat al incrucisarii naturale a soiurilor Feteasca alba si Grasa? S-a impus rapid datorita valoroaselor sale insusiri si se bucura in prezent de o larga raspandire in plantatii, intalnindu-se in aproape toate podgoriile. Vinurile se incadreaza in mod obisnuit in grupa celor de calitate superioara, uneori si in categoria celor de consum curent. Ele au o tarie alcoolica de 10,5 - 11,5°, sunt seci, se caracterizeaza prin prospetime, vioiciune data de o aciditate mai ridicata, aroma specifica foarte placuta. 0 calitate deosebita o prezinta vinurile de Feteasca regala produse in podgoria Tarnave, in general in Transilvania.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 244 din categoria stiati ca... bauturi

« 58 59 60

61

62 63 64 »
«

»