Stiati ca ... bauturi

curiozitati despre bauturi - pagina 64

Stiati ca... Sauvignon a fost ...

Stiati ca ...  Sauvignon a fost introdus in Romania in perioada postfiloxerica, soiul detine un loc de frunte in sortimentul pentru vinuri de calitate superioara, ocupand o suprafata de aproximativ 6.000 hectare? Se cultiva in Transilvania (Tarnave, Alba si Aiud), in Muntenia (Dealu Mare, Stefanesti-Arges) si Oltenia (Dragasani, Dealurile Craiovei, Severin, Plaiurile Drancei), precum si in Dobrogea (Murfatlar). Produce vinuri seci sau demiseci fine, cu aroma pregnanta de soi, cu tarie alcoolica de 11,5 - 12°. Vinuri de Sauvignon de o calitate remarcabila, dulci si demidulci, se obtin la Murfatlar si la Dragasani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 253 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... Merlot alaturi de ...

Stiati ca ...  Merlot alaturi de Cabernet Sauvignon si Pinot noir, este inclus in sortimentul pentru vinuri rosii al podgoriilor din sudul tarii (Muntenia, Oltenia, Banat, Dobrogea) si se cultiva, de asemenea, in cateva areale din jumatatea sudica a Moldovei (judetele Vrancea, Galati siVaslui)? Vinurile de Merlot, seci, cu tarie alcoolica intre 12 - 12,5°, se caracterizeaza prin culoare rosie-intensa, extractivitate, fermitate si buchet care evolueaza prin invechire.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 254 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... aroma secundara este ...

Stiati ca ...  aroma secundara este data de compusii volatili produsi in cursul fermentatiei alcoolice? Fermentarea vinurilor albe la temperatura scazuta favorizeaza mentinerea in vin a compusilor de aroma.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 255 din categoria stiati ca... bauturi

Stiati ca... vinurile de calitate ...

Stiati ca ...  vinurile de calitate superioara cu denumire de origine controlata sunt produse din soiuri de struguri autorizate si recomandate pentru cultivare n regiunea respectiva, dupa criterii dinainte stabilite, cum ar fi: regiune viticola, varietate si asortiment de varietati, metode de cultivare, cantitate maxima de struguri per hectar, control tehnic si de calitate?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 256 din categoria stiati ca... bauturi

« 61 62 63

64

65 66 67 »
«

»