´╗┐

Stiati ca ... bijuterii si pietre pretioase

curiozitati despre bijuterii si pietre pretioase - pagina 2

Stiati ca... pe vremuri se ...

Stiati ca ...  pe vremuri se credea ca Painita este cel mai rar de pe pamant? Ciar si astazi este considerat foarte rar motiv pentru care valoreaza 50-60 000 dolari caratul. Painita a fost descoperita in 1950, in Myanmar, si a primit numele descoperitorului sau (Arthur Pain). Pana in 2005 nu s-au gasit decat 25 asemenea cristale.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 5 din categoria stiati ca... bijuterii si pietre pretioase

Stiati ca... Grandidieritul este un ...

Stiati ca ...  Grandidieritul este un mineral albastru-verzui ce a fost descoperit in Madagascar si care valoreaza 50 000 dolari caratul? Grandidieritul a fost numit dupa exploratorul si expertul in stiinte naturii Alfred Grandidier, care l-a descoperit.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 6 din categoria stiati ca... bijuterii si pietre pretioase

Stiati ca... Musgravitul este una ...

Stiati ca ...  Musgravitul este una dintre cele mai rare pietre pretioase din lume si valoreaza 35 000 dolari caratul? Musgravitul este compus in principal din beriliu, magneziu si aluminiu, si a fost numit dupa zona Musgrave din Australia, unde a fost descoperit. Piatra a fost descoperita mai tarziu si in Groenlanda si Madagascar, insa la o calitate mai redusa.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 7 din categoria stiati ca... bijuterii si pietre pretioase

Stiati ca... Berilul rosu a ...

Stiati ca ...  Berilul rosu a fost gasit prima oara in muntii din Utah, iar apoi si in Mexic, in zone vulcanice, cu magma? Beril rosu smarald costa 10 000 dolari caratul?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 8 din categoria stiati ca... bijuterii si pietre pretioase

« 1

2

3 4 5 »
«

»