Stiati ca ... galbenusul de ou cu care se drege ciorba, trebuie frecat separat, intr-un castron, cu putina ciorba fierbinte, daca il amestecam cu ciorba rece, el ramane crud, fara gust si urat la vedere, dand o ciorba indigesta?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 437 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... daca aveti nevoie doar de albus si vreti ca galbenusul neconsumat sa ramana proaspat si neantarit, procedati in felul urmator: intepati oul la ambele capate cu ajutorul unui ac, suflati printr-o gaurica, pana cand tot albusul iese afara prin celalalt orificiu, galbenusul ramas in coaja se pastreaza la frigider zile intregi, proaspat, fara a se intari?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 438 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... galustile de gris din supa devin mai pufoase si mai gustoase daca se pune in compozitie putin praf de copt?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 439 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... laptele nu se prinde pe fundul oalei daca inainte de fierbere clatiti vasul cu apa rece sau il ungeti cu unt?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 440 din categoria stiati ca... bucatarie