Stiati ca ... cand laptele se branzeste la fiert, nu-l strecurati, lasati-l catva timp pe aragaz, pana se desprinde branza de zer, strecurati continutul printr-un tifon, pe care apoi legati-l de o lingura de lemn, deasupra unui vas, se lasa la scurs, se obtine o branza gustoasa, asemanatoare cu urda?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 445 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... pentru a conserva lamaile timp de mai multe saptamani, puneti-le intr-un vas de pamant umplut cu apa rece, pe care o veti schimba zilnic?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 446 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... lamaile trebuiesc oparite inainte de intrebuintare, deoarece dau mai mult suc?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 447 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... o jumatate de lamaie asezata cu partea taiata pe o farfuriuta cu sare rezista zile intregi fara a-si pierde sucul si prospetime, la folosire se spala?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 448 din categoria stiati ca... bucatarie