Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 116

Stiati ca... vreti sa va ...

Stiati ca ...  vreti sa va reuseasca intodeauna maioneza procedati in felul urmator: un galbenus foarte proaspatsi bine despartit de albus se pune intr-o farfurie adanca, acoperindu-l cu putina sare si cateva picaturi de otet, se lasa astfel cateva minute, otetul incheaga usor galbenusul pe care il desfaceti cu lingura de lemn, amestecati un minut, pana vedeti ca galbenusul prinde a se intari, atunci adaugati treptat ulei, frecand in aceasi directie cu o lingura de lemn, in cateva minute, maioneza se ingroasa, acum puteti turna ulei fara teama ca maioneza se taie?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 461 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... daca vreti sa ...

Stiati ca ...  daca vreti sa reparati maioneza taiata trebuie sa scoateti o lingura de maioneza taiata intr-un castron separat, picurati incet in ea, frecand tot timpul, o lingura de apa calda, pana cand incepe sa se lege, se adauga apoi, putin cate putin, restul de maioneza taiata?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 462 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... o lingura de ...

Stiati ca ...  o lingura de apa fierbinte pusa in maioneza la sfarsit, cand e gata, o face sa fie mai uleioasa si sa se incorporeze mai bine in salate, in plus, ea tine mai multe zile, fara sa-si schimbe compozitia?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 463 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... dupa ce scoateti ...

Stiati ca ...  dupa ce scoateti maslinele din ulei, este bine sa le tineti un sfert de ora in apa clocotita, se vor fragezi si gustul lor se va accentua?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 464 din categoria stiati ca... bucatarie

« 113 114 115

116

117 118 119 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct