Stiati ca ... maslinele din borcan rezista mai mult daca in lichidul care le acopera se pune o felie subtire de lamaie?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 465 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... mierea de albine nu se mai lipeste de lingura daca inainte de folosire o inmuiati repede in ulei?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 466 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... daca vreti sa faceti prajituri cu miere de albine si ea s-a cristalizat in borcan, puneti-l intr-un vas cu apa, pe soba, la circa 40 de grade, mierea se inmoaie in borcan, la fel se procedeaza si cu dulceata zaharisita?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 467 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... calitatea mierii de albine se verifica cu ajutorul unui varf de creion chimic, daca acesta se dizolva si coloreaza mierea, inseamna ca ea este falsificata?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 468 din categoria stiati ca... bucatarie