Stiati ca ... ciorba sau mancarea in care ati scapat prea multa sare, se repara usor daca puneti repede inauntru cateva felii de cartof crud, dati-o inca o data in clocot si apoi scoateti afara feliile de cartof?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 477 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... ciupercile raman albe daca se picura pe ele, imediat ce au fot curatate, suc de lamaie?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 478 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... in ultima apa in care spalati ciupercile puneti 2 linguri de zeama de lamaie, ele vor ramane albe, frumoase, iar mancarea va dobandi un gust deosebit?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 479 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... verificarea ciupercilor se poate face fie cu un obiect de argint ce se pune in apa in care fieb ciupercile si care, in cazul ciupercilor otravitoare, se inegreste, fie cu patrunjel verde, care se ingalbeneste in prezenta otravii, sau cu jumatate de ceapa care se albastreste, se invineteste sau se innegreste in caz ca ciupercile sunt otravitoare?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 480 din categoria stiati ca... bucatarie