Stiati ca ... cozonacii care s-au intarit devin iarasi proaspeti daca se invelesc intr-o folie de aluminiu si se baga 20 de minute la cuptor?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 497 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... cremele de ciocolata vor fi mai fine, daca veti topi ciocolata intr-o jumatate de ceasca de cafea si nu in apa calda, asa cum se procedeaza in general?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 498 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... multe creme de prajituri cuprind in compozitia lor si faina, la preparare, chiar daca faina e turnata in ploaie, tot se formeaza coclosi, pentru a evita formarea lor, inversam operatia, se pune putin lichid peste faina si se amesteca, apoi alte linguri, pana ce faina curge si poate fi turnata in vasul cu lichid, astfel nu se va mai forma nici un cocolos?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 499 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... drojdia proaspata se pastreaza bine daca o presam intr-un vas si o acoperim cu un strat subtire de ulei?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 500 din categoria stiati ca... bucatarie