Stiati ca ... jeleurile si dulceturile facute in casa sunt mai bine legate daca jumatate din cantitatea de zahar se incorporeaza la urma, aproape de sfarsitul fiertului?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 505 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... daca puneti dulceata in borcane cu capacfiletat, asezati-le pe rafturile camarii cu gura in jos, veti preveni astfel formarea "florii" de mucegai?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 506 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... dulceata de fructe rosii, de fragi, de mure, de capsuni sau de zmeura, e mult mai gustoasa daca dupa ce o fierbeti, mai puneti in ea cateva fructe proaspete?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 507 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... gemurile si dulceturile nu se mai inchid la culoare daca in timpul fierberii adaugati pastile cu vitamina C aproximativ 500 mg/ 0,5 litrii de compozitie?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 508 din categoria stiati ca... bucatarie