Stiati ca ... ceaiul va avea o aroma mai puternica daca punem o bucatica de zahar in ceainic, inainte de a turna apa clocotita?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 553 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... nu trebuie sa aruncati niciodata ceaiul sau cafeaua din ceasca, ci varati-le in forma pentru cuburi de gheata din congelator?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 554 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... pentru ca ceaiul sa aiba un gust cat mai bun, trebuie sa respectati urmatoarele principii? Sa alegeti un vas de lut sau ceramica smaltuit, care sa fie folosit exclusiv pentru ceai, turnati in el apa clocotita, agitati ca sa se incalzeasca bine interiorul, asteptati un minut si varati continutul, puneti doza de ceai dupa numarul cestilor: o lingurita de ceai la o ceasca, plus una pentru "tea-pot" (cum spun englezii), turnati putina apa clocotita deasupra, acoperiti vasul, lasati sa se infuzeze trei minute, adaugati restul de apa fierbinte si serviti-l imediat, daca ceaiul este prea tare, adaugati apa calda.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 555 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... cand faceti ceapa prajita, inainte de a pune rotocoalele in ulei incins, tavaliti-le prin faina, devin extrem de fragede si gustoase si nu se ard?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 556 din categoria stiati ca... bucatarie