Stiati ca ... aluatul trebuie framantat cat mai mult pentru a deveni pufos, iar coca trebuie sa nu se rupa in timp ce este framantata?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 53 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... nuca folosita la cozonaci si prajituri isi mareste volumul si isi pierde gustul amarui daca este oparita inainte de a fi utilizata?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 54 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... pentru un cozonac bine copt cuptorul nu trebuie sa fie prea incins la inceput, deoarece caldura mare produce imediat o crusta la suprafata aluatului? La inceputul coacerii focul trebuie sa fie mai domol, circa o jumatate de ora, si potrivit de tare in tot restul timpului.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 55 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... pentru un cozonac bine copt in cazul unui cuptor pe gaz, se pune pe raftul de jos o tava cu apa?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 56 din categoria stiati ca... bucatarie