´╗┐

Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 141

Stiati ca... denumirea stiintifica a ...

Stiati ca ...  denumirea stiintifica a cartofului albastru sau violet este Solanum andigenum? Acesta este o planta care are originea in "Andean valleys of Peru", dar predominant in imprejurimire "lacului Titicaca". Acest soi de cartofi a fost cultivati in Peru si Bolivia de aproape 6000 de ani fiind o sursa majora de hrana pentru poporul incas.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 561 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... exista cartofi albastri ...

Stiati ca ...  exista cartofi albastri? Acestia au in componenta un antioxidant foarte puternic, antocianina care reduce inflamarea creierului. Acest antioxidant reduce riscul de aparitie a depresiei si, in plus, ajuta memoria. Datorita continutului de iod, cartoful albastru ajuta si glanda tiroida.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 562 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... midiile au un ...

Stiati ca ...  midiile au un continut moderat spre bogat de vitamina B12, Seleniu, Iod, proteine si Zinc si scazut in calorii si grasim? Iodul ajuta glanda tiroida, care este responsabila cu starile de spirit si cu mentinerea greutatii; de asemenea Seleniul si Zincul ajuta glanda tiroida. Iar vitamina B12 intareste celulele creierului, ceea ce pe termen lung inseamna un creier care functioneaza la capacitate maxima.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 563 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... ciocolata neagra imbunatateste ...

Stiati ca ...  ciocolata neagra imbunatateste fluxul sanguin catre creier ceea ce inseamna o crestere a puterii de concentrare, dar si o imbunatatire a starii de spirit? Ciocolata neagra te ajuta sa te simti plin de energie si de viata. Insa nu exagera: pentru a simti toate acestea beneficii nu este nevoie decat de o singura tableta de ciocolata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 564 din categoria stiati ca... bucatarie

« 138 139 140

141

142 143 144 »
«

»