´╗┐

Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 148

Stiati ca... trufa are un ...

Stiati ca ...  trufa are un gust dulceag si rafinat, fiind bogata in proteine si saruri minerale, azot, acizi organici, grasimi, hidrati de carbon si celuloza? Valoarea sa nutritiva este mult mai mare decat cea a oricarei plante sau ciuperci epigee, care sunt mai apoase si mai putin gustoase.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 589 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... trufele sunt ciuperci ...

Stiati ca ...  trufele sunt ciuperci foarte rare, deosebit de gustoase, numarandu-se printre cele mai scumpe delicatese. Sunt considerate alimente de lux, fiind folosite numai la prepararea celor mai rafinate mancaruri, in cele mai extravagante restaurante ale lumii? Intre aspectul "ponosit" al trufelor, asemanator unui cartof negru, si gustul lor deosebit este o diferenta ca de la cer la pamant.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 590 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... pentru a vopsi ...

Stiati ca ...  pentru a vopsi oua patate, acestea trebuie fierte inainte apoi se lasa sa se raceasca dupa care in solutia de vopsit se toarna o lingurita de ulei si se scufunda oul in vopsea? Acesta va produce un efect de vopsire neregulata pe coaja oului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 591 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... pentru a nu ...

Stiati ca ...  pentru a nu se sterge vopseaua de pe oua se adauga doua lingurite de otet in vopsea? Otetul alb este cel mai indicat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 592 din categoria stiati ca... bucatarie

« 145 146 147

148

149 150 151 »
«

»