´╗┐

Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 149

Stiati ca... puteti vopsi ouale ...

Stiati ca ...  puteti vopsi ouale natural? Pentru culoarea rosie folositi: coaja de ceapa rosie, sfecla proaspata, pentru portocaliu: coaja de ceapa alba, morcov, pentru galben: coaja de portocale sau lamaie, chimen, pentru verde: foi de spanac, salata sau alte legume cu frunza verde, pentru albastru: frunze de varza rosie, pentru maro: cafea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 593 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... ouale albe se ...

Stiati ca ...  ouale albe se coloreaza mai bine decat cele mai inchise la culoare? Insa pot fi folosite si ouale mai inchise la culoare, pentru aceasta va trebui sa lasam ouale in vopsea pe durata noptii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 594 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... inca din preistorie ...

Stiati ca ...  inca din preistorie carnea de cal se ragaseste in alimentatia oamenilor? De fapt, consumul ei nu a incetat niciodata de-a lungul istoriei, constituind una dintre principalele surse de hrana, in special, in tarile asiatice. Pastrama este doar una dintre modalitatile in care carnea acestui animal este preparata in restaurantele de specialitate. Carnea este servita aproape cruda, datorita duritatii sale, si este asortata cu legume si ierburi aromate. Alaturi de ea pot fi servite si bucati preparate din inima aceluiasi animal.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 595 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... zeama de varza ...

Stiati ca ...  zeama de varza murata, atunci cand este folosita la acritul ciorbei, mai intai se fierbe separat intr-un vas cu o ceapa, se spumeaza, abia apoi adaugandu-se la ciorba?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 596 din categoria stiati ca... bucatarie

« 146 147 148

149

150 151 152 »
«

»