´╗┐

Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 162

Stiati ca... toate supele date ...

Stiati ca ...  toate supele date prin sita sunt mult mai gustoase si isi maresc valoarea alimentara, daca in zeama in care au fiert legumele se adauga lapte, cel mult in cantitate egala cu zeama, iar in momentul in care se servesc, se adauga si o bucata de unt, margarina sau putina smantana?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 645 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... untul batut spuma ...

Stiati ca ...  untul batut spuma se obtine repede daca se taie untul proaspat in bucatele mici intr-un vas care se introduce in alt vas cu apa calda? Cum incepe sa se moaie, fara sa se topeasca, se scoate din vasul cu apa calda, se amesteca si se bate apoi spuma la loc racoros.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 646 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... tortul de ciocolata ...

Stiati ca ...  tortul de ciocolata are o aroma mai placuta daca in blat amestecati cateva picaturi de otet de mere sau suc de lamaie?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 647 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... inainte de a ...

Stiati ca ...  inainte de a fi batuta, frisca se tine doua ore la gheata? Se bate pe gheata pana se face spuma, dar nu mai mult, pentru a nu se face unt, zaharul se pune numai la urma, cand este aproape batuta, in proportie de o lingura la 1/4 kg de frisca.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 648 din categoria stiati ca... bucatarie

« 159 160 161

162

163 164 165 »
«

»