Stiati ca ... zeama in care au fiert legumele si care ramane de prisos nu se arunca, ci se intrebuinteaza la pregatirea sosurilor?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 661 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... escamoles se face din ouale furnicilor negre, care se colecteaza din coloniile de la baza agavelor, in Mexic? Trebuie colectate cu un pic inainte ca larvele se devina furnici. Gustul lor a fost descris ca asemanator cu cel al porumbului si se mananca cu tacos.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 662 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... toate supele date prin sita se. pot prepara fierbandu-se leguma respectiva in zeama de zarzavat fiert si strecurat?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 663 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... jeleul de bere constituie una dintre retetele traditionale in Danemarca, iar succesul sau a fost unul destul de mare si pe piata internationala, cu precadere in Germania si Marea Britanie? Berea gelatinoasa se consuma cu paine sau in combinatie cu fructe si branza. Probabil ca nu ar trebui sa ne mire acest aspect, atata vreme cat berea se poate obtine in combinatie cu mierea de albine, iar in Irlanda berea fierbinte a devenit, practic, un simbol al bucatariei acestei tari.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 664 din categoria stiati ca... bucatarie