´╗┐

Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 17

Stiati ca... mascarpone nu este ...

Stiati ca ...  mascarpone nu este o branza, ci un produs secundar obtinut la prepararea parmezanului? Este faimoasa datorita utilizarii sale ca ingredient principal pentru tiramisu, insa este recomandata si pentru nenumarate alte retete.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 65 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... mozzarella este o ...

Stiati ca ...  mozzarella este o branza proaspata, apreciata mai mult pentru textura decat pentru aroma sa, aproape inexistenta? Este excelenta pentru pizza si felurite retete de paste, dar poate fi folosita si in compozitia a nenumarate salate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 66 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... pecorino este o ...

Stiati ca ...  pecorino este o denumire generica data branzeturilor preparate exclusiv din lapte de oaie? Toate branzeturile de acest tip pot fi folosite pentru finisarea atat a mancarurilor calde, cat si a celor reci.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 67 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... ricotta este un ...

Stiati ca ...  ricotta este un termen care tradus inseamna "re-fiert" si se refera la procesul prin care este preparata branza din lapte de vaca? Ricotta de buna calitate nu trebuie sa fie excesiv de uscata si de tare si are o consistenta fina, usor granulata. Este folosita atat pentru dulciuri, cat si pentru mancaruri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 68 din categoria stiati ca... bucatarie

« 14 15 16

17

18 19 20 »
«

»