Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 176

Stiati ca... budinca neagra este ...

Stiati ca ...  budinca neagra este un salam special, cu sange, umplut pana la grosimea potrivita, pentru a se inchega cand este racit? Cunoscut si sub denumirea de salam cu sange, a fost certificat intaia oara in 1868, aparent, influentat de Blutwurst-ul german. Principalul ingredient este sangele de porc sau vita, iar umplutura tipica include carne, grasime, cartof dulce, ceapa, castane si fulgi de ovaz.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 701 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... pielea de porc ...

Stiati ca ...  pielea de porc se mananca in destul de multe zone ale lumii? Pielea se prajeste sau se da la cuptor si se poate condimenta cu ardei iuti. Se poate intalni si in varianta murata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 702 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... sangele si fierea ...

Stiati ca ...  sangele si fierea de sarpe sunt considerate o delicatesa in Jakarta centrala, unde acestea se prepara in scopuri medicinale? Metoda de preparare este urmatoarea: se taie capul sarpelui si se stoarce sangele intr-un vas de sticla, se adauga fierea si apoi se serveste ca tratament impotriva problemelor respiratorii, problemelor de piele, dureri de burta sau indigestii. Curajul de a bea sangele care se scurge direct din corpul sarpelui este considerat o dovada de barbatie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 703 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... tailandezii sunt renumiti ...

Stiati ca ...  tailandezii sunt renumiti pentru cultura si delicatesele lor, dar, de asemenea, acestia considera un deliciu ceea ce majoritatea oamenilor ar zdrobi....Gandacul....prajit, cea mai urata nevertebrata a devenit o gustare savuroasa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 704 din categoria stiati ca... bucatarie

« 173 174 175

176

177 178 179 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct