Stiati ca ... fontina este o branza consistenta, fina, usor elastica, originara din Vaile d'Aosta? Fontina are o aroma delicata de nud, combinata cu un usor gust de miere si adesea este servita topita.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 69 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... salami este denumirea data unui carnat preparat in general dintr-un amestec de carne de porc si de vita, puternic condimentat? Italia produce o mare varietate de salamuri, retetele si denumirile lor variind dupa regiunea in care sunt preparate.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 70 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... exista numeroase feluri de prosciutto, insa cele mai bune sunt prosciutto di San Daniele si, desigur, prosciutto di Parma? Prima provine din regiunea Friuli, unde porcii se hranesc pe camp si in padurile de stejar, ceea ce conteaza foarte mult pentru calitatea carnii. A doua, cunoscuta si sub denumirea de sunca de Parma sau prosciutto crudo, este preparata din carne provenita de la porci hraniti atat cu diverse gTaunte, cat si cu zer ramas de la prepararea parmezanului. De obicei, aceasta varietate de sunca este putin mai grasa.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 71 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... pancetta este kaiserul italian, insa cu o aroma ce nu poate fi egalata de kaiserul obisnuit? Disponibila si in varianta afumata, este de obicei folosita taiata in felii sau in cubulete.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 72 din categoria stiati ca... bucatarie