Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 184

Stiati ca... legumele proaspete isi ...

Stiati ca ...  legumele proaspete isi pastreaza mai bine culoarea si aroma daca sunt puse la fiert cand apa da in clocote mari? Fierberea se face la foc iute, oala ramane descoperita, iar legumele sunt lasate sa se raceasca in apa in care au fiert.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 733 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... mierea de albine ...

Stiati ca ...  mierea de albine zaharisita, pentru a-si reveni complet, se tine pe baia de aburi, dupa care se toarna intr-un alt borcan si se acopera cu capac sau celofan?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 734 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... rosu de cosenila ...

Stiati ca ...  rosu de cosenila sau carminul cum mai este cunoscut, nu este altceva decat o mixtura obtinuta prin zdrobirea unei insecte originara din Mexic - cosenila (coccus cacti)? Colorantul, folosit de secole in tesatorii, este in prezent utilizat pe scara larga in industria alimentara. Il putem intalni in carne, jeleuri, prajituri, sucuri de fructe, inghetata sau iaurturi cu fructe. Din pacate, nu intotdeauna producatorii folosesc colorantul natural, obtinut din cosenila, ci apeleaza la carminul obtinut pe cale sintetica pentru 'inrosirea' alimentelor. Iar pe ambalaje rareori este precizat acest lucru.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 735 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... painea ramane mai ...

Stiati ca ...  painea ramane mai mult timp proaspata daca se pastreaza intr-un vas smaltuit, de sticla sau de portelan, acoperit cu capac? Pe fundul vasului se va pune o bucatica de cartof crud sau putina sare. Aceasta ajuta ca painea sa nu mucegaiasca.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 736 din categoria stiati ca... bucatarie

« 181 182 183

184

185 186 187 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct