´╗┐

Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 186

Stiati ca... larvele sunt prajite ...

Stiati ca ...  larvele sunt prajite pana devin crocante si se pot gasi in mai multe arome: barbecue, branza si specialitate Mexicana?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 741 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... pentru ca maslinele ...

Stiati ca ...  pentru ca maslinele sa nu fie atat de sarate, se inteapa in cateva locuri si se fierb, asezandu-se la fiert in apa rece? Dupa primul clocot se arunca apa, se toarna alta si se lasa sa fiarba din nou. Se repeta operatia de cateva ori, dupa care se stropesc cu ulei si cu otet, in functie de preferinte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 742 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... ouale furnicilor verzi ...

Stiati ca ...  ouale furnicilor verzi pot fi colectate intr-o singura luna din an? In Thailanda, strangerea acestor oua este un proces meticulos si dureros. Ouale sunt marisoare si gumate si necesita sa fie gatite mult timp inainte de a fi consumate, in salate sau pe chipsuri de tortilla.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 743 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... exista un sos ...

Stiati ca ...  exista un sos picant preparat din scorpioni macinati, impreuna cu diverse condimente thailandeze? Pasta de gandaci este condimentul perfect care sa completeze o tortilla, poate fi turnata peste orez sau peste alte insect delicioase pe care ai vrea sa le mananci.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 744 din categoria stiati ca... bucatarie

« 183 184 185

186

187 188 189 »
«

»