´╗┐

Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 187

Stiati ca... guma de xantan ...

Stiati ca ...  guma de xantan este o polizaharida naturala obtinuta prin fermentarea glucozei cu ajutorul bacteriei Xanthomonas campestris? O putem 'gusta' in produsele lactate, in sosuri, budinci si deserturi - unde este folosita ca agent de ingrosare. Cum da consistenta guma de xantan budincii noastre preferate de vanilie? Intregul proces poate fi usor de vizualizat, cu un simplu exercitiu de imaginatie: similara fiind cu bacteriile care dau acea consistenta mucilaginoasa fructelor si legumelor fermentate, Xanthomonas campestris prezenta la obtinerea gumei de xantan ajuta la ingrosarea alimentelor prezente in dieta noastra curenta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 745 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... acidul fosforic este ...

Stiati ca ...  acidul fosforic este folosit ca acidifiant in unele bauturi? Consumat in exces, poate duce la pierderi de calciu si oase fragile, potrivit unor studii recente. Data viitoare cand iti va fi sete, nu pierde insa din vedere urmatorul aspect: acidul fosforic este foarte coroziv, putand fi folosit cu succes pentru indepartarea ruginei, slabirea unui surub sau curatarea motorului unui camion. Riscurile consumului de bauturi care contin acid fosforic asupra sanatatii au fost si sunt, inca, indelung comentate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 746 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... furnicile gigant pot ...

Stiati ca ...  furnicile gigant pot fi un desert delicios? Furnicile gigant sunt imbaiate in ciocolata belgiana delicioasa, pentru aceia dintre noi care prefera un asemena desert. Potrivit celor care au mancat "Furnici in ciocolata", gustul semana cu ciocolata cu nuca si se spune ca acest desert ciudat are capacitatea de a-ti intari sistemul imunitar si iti da energie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 747 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... exista mai multe ...

Stiati ca ...  exista mai multe tipuri de ulei de masline, dar cel extra-virgin este uleiul obtinut dupa prima presare a maslinelor? Aroma uleiul de masline variaza de la delicata la puternica, iar gustul poate fi dulce, amarui sau acrisor. Acest ulei nu este potrivit pentru prajire indelungata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 748 din categoria stiati ca... bucatarie

« 184 185 186

187

188 189 190 »
«

»