Stiati ca ... anghinarea foarte populara in bucataria italiana se gaseste intr-o multitudine de varietati si forme: incepand cu plantele tinere, subtiri, care se gatesc si se consuma integral, si pana la anghinarea uriasa, globulara, pretuita pentru miezul sau carnos ce poate fi preparat in nenumarate feluri? Este adesea folosita in combinatie cu paste fainoase, pe post de antipasto sau pentru pizza.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 73 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... gorgonzola este o branza cu mucegai traditionala provenind din Lombardia? Preparata din lapte de vaca, gorgonzola are o aroma distincta si o consistenta cremoasa.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 74 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... dolcelatte este un tip de branza, al carei nume se traduce prin "lapte dulce" si vine din Lombardia? Dolcelatte este o branza cu mucegai, cremoasa si cu gust dulce.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 75 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... daca friptura este usor arsa, laptele ii va lua gustul de ars imediat?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 76 din categoria stiati ca... bucatarie