´╗┐

Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 194

Stiati ca... fugu este reteta ...

Stiati ca ...  fugu este reteta traditionala japoneza aflata la mare cautare in tara Soalei Rasare acolo unde o singura portie poate costa peste 20.000 de yeni, echivalentul a 200 de dolari americani? Doritorii sunt nevoiti insa sa semneze un contract prin care isi asuma raspunderea inainte de a consuma extravagantul platou marin. Si asta pentru ca ingredientul principal al mancarii il constituie carnea unui peste originar din Oceanul Pacific (Takifugu rubripes), animal ale carui organe interne contin o doza de toxine letala pentru orice om. Toxinele se regasesc in concentratie mare si in pielea pestelui ceea ce face din procesul de fabricatie apanajul exclusiv al maestrilor bucatari niponi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 773 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... se spune ca ...

Stiati ca ...  se spune ca berea ideala trebuie sa fie rece, amara si sa nu faca mai mult de doua degete de spuma. Dar ce ati spune despre o bere care se mananca intinsa pe paine? Nu este o fictiune. Jeleul de bere constituie una dintre retetele traditionale in Danemarca, iar succesul sau a fost unul destul de mare si pe piata internationala, cu precadere in Germania si Marea Britanie. Berea gelatinoasa se consuma cu paine sau in combinatie cu fructe si branza. Probabil ca nu ar trebui sa ne mire acest aspect, atata vreme cat berea se poate obtine in combinatie cu mierea de albine, iar in Irlanda berea fierbinte a devenit, practic, un simbol al bucatariei acestei tari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 774 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... nu trebuie sa ...

Stiati ca ...  nu trebuie sa puneti conservant in conserve caci le strica gustul? Puneti cateva pastile de aspirina pisata deasupra, este mai eficace, nu strica gustul si este folositoare sanatatii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 775 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... asa numitul cocktail ...

Stiati ca ...  asa numitul cocktail din sange de cobra se afla pe lista alimentelor interzise in Asia, datorita reducerii semnificative a numarului de cobre, sangele acestora se gaseste in pe piata neagra din China si Vietnam, acolo unde este considerat drept un veritabil medicament universal? De cele mai multe ori, sarpele este prajit si servit alaturi de cocktail.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 776 din categoria stiati ca... bucatarie

« 191 192 193

194

195 196 197 »
«

»