´╗┐

Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 197

Stiati ca... daca otetul din ...

Stiati ca ...  daca otetul din vin rosu este lasat mai mult la maturat, este mai bun? Aroma sa este mai puternica decat a otetului din vin alb. Il folosim pentru marinat carnea sau la pregatirea sosurilor si a salatelor (in cantitati mici).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 785 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... grapefruitul taiat in ...

Stiati ca ...  grapefruitul taiat in jumatate se mananca cu lingurita, sau cu lingura speciala, ascutita? La mesele neprotocolare, sucul se poate stoarce cu grija in lingura.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 786 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... un mango servit ...

Stiati ca ...  un mango servit intreg se taie pe lungime in jumatate, apoi in sferturi? Se fixeaza cu furculita in farfurie, cu coaja in sus, si se decojeste. Apoi se poate taia si manca cu lingura. Daca este servit deja taiat in jumatate, cu samburele scos dar coaja intacta, atunci se mananca cu lingura.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 787 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... smochinele proaspete servite ...

Stiati ca ...  smochinele proaspete, servite ca aperitiv cu prosciutto, se mananca cu tot cu coaja, folosind furculita si cutitul? Codita se taie cu cutitul si se da la o parte.Ca desert, taiate in sferturi si inmuiate in suc de portocale sau in frisca, se mananca cu furculita si lingura. Daca sunt servite simple, se foloseste cutitul pentru a le taia in jumatate, si se mananca cu furculita.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 788 din categoria stiati ca... bucatarie

« 194 195 196

197

198 199 200 »
«

»