Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 199

Stiati ca... piersicile prunele si ...

Stiati ca ...  piersicile, prunele si nectarinele se taie in jumatate sau in sferturi si li se scoate samburele cu cutitul? Pot fi decojite, dar este perfect acceptabil sa le taiati in bucatele, cu pielita pe ele, si sa le mancati cu tacamurile de desert.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 793 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... oregano este un ...

Stiati ca ...  oregano este un condiment clasic pentru aromarea pastelor si a pizzei? Se potriveste cu mancarurile cu legume pregatite din dovlecei, zucchini, ardei grasi si cartofi, dar si cu fripturile din porc si vaca. Deoarece aroma sa este foarte puternica il folosim in cantitati mici. Oregano-ul uscat il adaugam abia la finalul pregatirii mancarurilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 794 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... frunzele marunte de ...

Stiati ca ...  frunzele marunte de cimbru pot fi scoase mai usor de pe crengute cu o furculita si se folosesc in mancarurile cu carne si varza sau in supe aromatice si salate? Dovleceii si rosiile sunt mai gustoase daca sunt asezonate cu cimbru. Daca nu gasim cimbru proaspat putem folosi crengutele uscate de cimbru pe care le gasim in piata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 795 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... branza este un ...

Stiati ca ...  branza este un aliment solid preparat prin covasirea laptelui de vaca, capra, oaie sau alte mamifere? Laptele se covaseste folosing o combinatie de cheag (sau substituenti) si acidifiere. Bacteriile acidifiaza laptele si joaca un rol important in definirea texturii si aromei a multor feluri de branza. Unele branzeturi contin mucegai, fie pe coaja sau chiar in interior.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 796 din categoria stiati ca... bucatarie

« 196 197 198

199

200 201 202 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct